torsdag, januari 07, 2010

Förstår hur björnarna tänker

Ja, gått i ide borde man ha gjort! Syrran är lite rädd för M har berättat hemska sagor om Mumintrollen och Morran och döda ekorrar, det gjorde hon när syrran envisades med att hitta döda, djupfrysta fåglar i snön som hon ville bära runt på.

Matten är inte alls inspirerad att ta några långa sköna skogspromenader med oss, hon bara gnäller om att vi borde kissa och bajsa så fort som möjligt så hon kan vända in igen. I morse var hon riktigt söt med tjockmössa, tjockvantar, tjockjacka, tjocktäckbyxor och två halsdukar (en runt halsen och en runt ansiktet), hon var som en Michelingubbe som vankade runt i elljusspåret. Själv fällde jag av all min underull lagom till kylan kom, man är väl en finsk karlakarl!

Snö har vi äntligen gott om och skidspåren är uppkörda till ingen nytta, först snöade de igen på en kvart och nu har permafrosten tagit dem i besittning. Bara de riktiga galningarna var ute och åkte med ansiktsmasker häromdagen, fast nu är nog t o m de hemma och inne i värmen.

Fast lite gott för kylan med sig. Matten frostade av frysen och hittade en massa soppkött, så det har kokats köttsoppa i mängder och vi fick smaka, vi fick allt som blev bortrensat. Att hon sedan ställde ut resten av soppan på balkongen för att svalna och sedan hittade den igen imorse, kan vi snällt låta bli att nämna. Tror förresten att den nya istiden kan räknas som en hyfsad konservering.

7 kommentarer:

  1. Ja du Kabby , du är lika knäpp som Panos..han klär av sig naken han med nu....och han ska jaga röda band om två veckor...Azlan med , men han har vett att hålla rocken kvar..

    SvaraRadera
  2. Visst är de söta när de lallar runt som små Michelingubbar!!! Matten säger att om någon mer säger "At det är ju myggfritt" så tänker hon dra en stekpanna eller annat tillhyggeri huvudet på den personen!

    SvaraRadera
  3. Vår matte ser ut typ likadant, det tar en halvtimme för henne att få på sig kläderna!!!!
    Man hinner ju kissa på sig under tiden!

    SvaraRadera
  4. Vi brudar väljer att ha pälsen på! Men några promenader är det ont om... Dock får vi springa så mycket vi orkar och vill ute i trädgården och den är ju ganska stor.
    Men inte så kul efter ett tag. Så därför brukar jag(Cheyenne) ta en liten rundtur i skogen innan mamma får halsbränna av att skrika på mig ;)

    SvaraRadera
  5. Kung Dino15:17

    Ja dessa ynkliga små människor... Själv njuter jag i fulla drag av kylan. Härom morgonen när det var -25 grader och matte inte visste hur snabbt hon skulle kunna stänga dörren efter mig, så tog jag mig en liten morgonlur i snön. MYCKET uppfriskande!

    SvaraRadera
  6. Noki, Mariehems lilla lappdrottning10:53

    Det bästa av allt, det är alla frusna "korvar" som man hittar i snön!!! Jättegott!!! Sen kan inte matte vissla när det är så här kallt, så man behöver inte komma till henne på en gång ;)

    SvaraRadera
  7. Anonym12:38

    Fniss, nej nämn inte det som soppan ;)

    SvaraRadera