tisdag, maj 20, 2008

Trehörningsjötriologin, del 1 - Sagan om Trehörningsjö

Då blev det dags att åka på mitt livs första utställning, Kabby skulle iofs också med, men det var min debut som allt handlade om. Vi åkte redan på fredagen för att jag säkert skulle hinna få min skönhetssömn. Det enda som oroade mig var att vi skulle bo med en av mina konkurrenter och Kabbys distanskärlek, men det kunde också vara lite smart att få en chans att mjölka av Smillan lite tips inför den stora dagen.

M var ett nervvrak redan vi satt oss i bilen. Eftersom jag löpte hade H&M problem redan vid ilastningen inför vår bilresa. Själv brydde jag mig inte nämnvärt, utan jag sträckte bara ut mig i buren och njöt av att jag för en gångs skull hade fått egen kupé! Kabby fick trängas med H i baksätet medan M körde och lillmatten satt brevid och skötte stereon, det är tydligen ett viktigt uppdrag. Som vanligt, när vi ska iväg någonstans, så sprangs det fram och tillbaka och upp och ner för trapporna, jag lät dem vimsa och låg kvar där jag låg.

Bara en halvtimme försenade gav vi oss iväg. Resan tyckte jag var lite långtråkig så jag sov mesta tiden. För att inte H&M skulle tro att jag tänker klara av så lång tid utan sällskap, alltför ofta, så la jag en liten spya som påminnelse till dem. Den kunde de gott få torka upp när vi kom fram. Kabby satt mest i baksätet och såg olycklig ut, la sig ner, satt sig upp, flåsade och gnällde som den värsta barnungen, till slut var jag tvungen att säga åt honom att skärpa sig och då lugnade han sig lite i alla fall.

När vi kom till Övik tyckte H&M att de skulle ringa lappfolket från Luleå och kolla om vi skulle handla, på den stora affären, så strejkade hela mobilnätet. Det blev ingen handling, däremot fyllde H&M samt lillmatten på det akuta matförrådet och torkade upp min present. Säga vad man vill, men kräsmagade verkar de inte vara. Vi fortsatte till byn vi skulle bo i, checkade in i stugan och äntligen fick H&M kontakt med Lulefolket - då var Konsum redan stängd och vi satte fart till en annan by där M visste att det fanns en öppen butik. Det inhandlades lite korv och frukost, H&M såg en älg, annars hände det inte mycket på den trippen, förutom att M prompt skulle stå inne på butiken och prata med någon gubbe i en evighet medan jag och H satt i bilen och dog av tristess.

Tillbaka till campingen och när vi kom fram hade Lulefolket redan kommit fram och tagit plats. Den där Smilla löpte visst också och jag måste säga att hon var inte så dum i alla fall. Hon behövde minsann inte städa efter sig, hon hade gjort klart från början för sitt folk att sånt tänkte då hon inte syssla med, blev det gnäll kunde de städa själva. Istället hade hon fått något så läckert som tikskydd, dvs ett par grymt häftiga, rosa trosor med dödskallar på! Vill också ha!Smart brud, jag insåg snart att jag hade mycket kvar att lära.

I stugan gjorde H&M ett tappert försök att stoppa in mig i en bur, HA! Det kunde de glömma, efter ytterligare smarta tips från coachen så satt jag där inne med nedböjt, nästan skamset, huvud och såg så miserabel ut att ingen hade hjärta att låta mig sitta kvar, istället blev det Kabby som fick gå in i "sovrummet" (dvs ett rum på ca en skokartongs yta). Jag och Smilla småsnackade lite tips och trix inför morgondagen medan våra H&Ms åt mat, drack vin och snackade skit, eller i alla fall tarmsköljningar. Visade upp lite tricks för sällskapet, bl a om hur vesslelik jag kan vara och drog en liten repa på campingen innan jag behagade att komma tillbaka, fattar inte vad de gnällde om, jag har fått gå i koppel sen sista april, börjar bli liiite uttråkad nu och lämnar de en öppning på 2 mm så tar jag den, om inte annat kan det lära M att sluta påstå att jag är tjock!

Till slut insåg de att jag måste få sova om jag skulle orka vara snygg imorgon och vid halv tre-tretiden gav de upp. Strax innan dess hade Kabby-stackarn fått privatlektioner av LuleHussen om hur han skulle bete sig i ringen dagen efter, jag behöver väl inte ens påpeka att han INTE uppskattade det speciellt mycket! Jag och Smilla hade ett sleep-overparty, medan Kabby fick sova med de andra i skokartongen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar