söndag, maj 02, 2010

På turné!

Jag och mattisen har varit ute på turné. Jag skulle få följa med M på hennes jobb eftersom lillsyrran löper som värsta slynan.

Nu är det så här att jag blev bara mer och mer fundersam över vad M egentligen jobbar med. Först körde vi rally på vägarna i Norrlands inland, sedan kissade vi på ett kalhygge (bägge två), sedan kördes det mer rally. Så stannade M bilen och jag fick kissa igen, i Hoting denna gång. Sedan försvann M ett kort tag och kom ut igen och så körde vi lite lydnad på kundparkeringen, sedan försvann M igen och var borta länge, hon var visst inne i en butik och pratade med en tant. Sedan kom hon tillbaka och det var kisspaus igen. Sedan var det rally till nästa stopp i Hammerdal. Där skulle det kissas igen och så försvann M in i en butik och var där länge. Hon kom tillbaka och så kissning igen innan nästa rallypass till Östersund.

Till kvällen checkade vi in på hotell, det ni, där finns (fanns, Ms amn) det fina, vita, släta, grusfria lakan. M och hennes kollega skulle motionera så det var genast på med selen och expander och så ut på okänd mark. Kollegan lämnades bakom när M skulle springa. Detta var inte ett så smart drag! Kollegan var nämnligen den enda som hittade i området. M sprang och sprang och jag med. Till slut började M nynna på någon gammal sång "vi är på väg nånstans, men gud vet vart..." och vi började gena över stock och sten och dyngsura gräsmattor och genomvåta ängar. Till slut gav M upp och frågade en gammal tant om vägen. Äntligen kom vi tillbaks till hotellet, blöta upp till magarna, där jag genast klev upp med mina leriga fötter i Ms säng.

Dagen efter var det rally igen, vi åkte förbi där min min mamma bor och jag föddes, men vi stannade inte eftersom min kennelmamma inte var hemma. Vi stannade inte förrän vi var nästan framme vid fjällen, då var vi visst i Kall. I Kall finns det Porschar, hästar och dumma fåglar som sitter mitt på vägen. Medan M var inne och "hade möte" (läs åt god mat, pratade, badade bastu, bubbelpool, åt mer mat, pratade ännu mer osv) fick jag fick minsann sitta ute i lina på baksidan av hotellet hela dagen och min egen middag fick jag leta utspridd över hela gräsmattan. När vi skulle lägga oss den kvällen fick vi inte sova på hotellet med de andra, vi blev förvisade till ett häbre ett par hundra meter bort.

Dagen efter var det åter rally, ett stopp då vi gick en bit längs med Gimåleden och tittade på var bävrarna hade gnagt. Och så var det dags för rally igen, ända hem denna gång. Jag har nog aldrig varit så glad över att vara hemma igen. Nog för att det var kul att sova på hotell, charma folk lite överallt och få vara ensam med M, så var jag lite less på att skumpa runt på tjälskadade vägar i 190 knyck. Nästa gång överlåter jag med varm hand till syrran att studsa runt i bilen medan jag ligger tryggt hemma i soffan och äter praliner.

Jobbar min M som rallyförare eller är det bara i hennes fantasi? Och om hon nu verkligen gör det, varför har vi då en Ford-kombi och inte en Porsche? Frågorna om vad M gör hela dagarna blev då rakt inte färre av veckans tripp.

2 kommentarer:

  1. Ja du, dessa människor blir man aldrig klok på ;)

    SvaraRadera
  2. Snofus Rymmare15:38

    Jag har hört att din Matte samlar på bajspåsar som hon lägger på vindrutetorkarna. Varför gör hon det? De flyger tydligen iväg när hon kör rally.

    SvaraRadera